Nieuwe Editie 070 online

Editie 070

Een versleten bank, kartonnen dozen of een kapotte koelkast. Wat niet in de ondergrondse afvalcontainers past wordt er dikwijls naast gezet. Veel inwoners van Den Haag ergeren zich eraan. Petra van Oosten uit het Transvaalkwartier en Kemal Kuru uit de Schilderswijk waren het zat en hebben een afvalcontainer (orac) geadopteerd. Je leest het in de nieuwe Editie 070.

Adoptanten Orac's

Local Heroes

LOCAL HEROES

De gemeente Den Haag is een zwerf afval campagne gestart om het afval wat naast de ondergrondse containers door bewoners wordt geplaatst tegen te gaan. Vrijwilligers van stadsdelen Escamp, Centrum, Segbroek en Laak houden het zwerf afval in de gaten en ruimen dit op. Om hun buurtbewoners daarvan bewust te maken zijn van deze “Local Heroes” portretten gemaakt, die als posters in de wijken komen te hangen.

LocalheroesCentrum02

Vervanging kademuur

VERVANGING KADEMUUR

De kademuur aan de Dunne Bierkade – Den Haag – is oud en aan vervanging toe. In oktober 2016 zijn de voorbereidingen gestart voor het vervangen van dit deel van de kademuur. Ik volg dit hele proces en breng de werkzaamheden in beeld totdat het werk in augustus 2017 klaar is.

Vervanging kademuur Dunne Bierkade

Vincent van Baar “My name in 100 colophons”

 

AWESOME-BOOKS-GOLD

Gallerie LhGWR

Vincent van Baar heeft de afgelopen 10 jaar als docent aan de KABK vele fotografie fotoboeken zorgvuldig verzameld. Deze worden in Gallerie LhGWR tentoongesteld, ook mijn eindexamen publicatie, Pardon, zit hier al iemand?  (2010)

Opening 10 december 2016, 15:00 – 17:00 uur
Tentoonstelling t/m 26 januari 2017

Presentatie duurzame soepje

voorkant flyer niet bewerkbaar

Leerlingen van het VMBO in Den Haag streden om de titel Duurzame Masterchef. Na een kookworkshop van topkok Pierre Wind gingen de leerlingen aan de slag om een zo duurzaam mogelijk gerecht te maken. De vakjury beoordeelde de leerlingen op duurzaamheid, kooktechniek, samenwerken en uiteraard de smaak en presentatie van het eindresultaat. Leerlingen van het Roemer Visscher college wonnen de wedstrijd met een doperwtensoepje. Het winnende soepje werd vandaag door de leerlingen aangeboden aan wethouder Joris Wijsmuller. Met het project brengt de gemeente leerlingen op een praktische en uitdagende manier in contact met de keuzes die zij dagelijks kunnen maken voor een duurzame en gezonde leefstijl

Stadsdeel Laak / stadsfotografie

Kranen Stadsdeel Laak

Aan het einde van de zomer mocht ik stadsdeel laak in beeld brengen waar de herkenbaarheid, levendigheid en vooral de bewoners centraal stonden.

Haagse sloopregeling

GDH_sloopregelingfolder

Foto’s voor de sloopregeling campagne van de gemeente Den Haag, samen werken aan schonere lucht.

Promotie Vrije Universiteit

EG_promotieEvgenia047LR

PhD ceremony van Evgenia Lysova aan de Vrij Universiteit te Amsterdam

Stadskrant september

161468_DPZ_Stadskrant_Nr.9_v2.indd

 

WZH Ametisthorst krijgt bijna elke woensdag bezoek van een kindercentrum uit de buurt. Op deze zonnige dag is het de naschoolse opvang van DAK. De kinderen doen in de tuin spelletjes met ouderen.